Снимки на последствията от катастрофа с един от най-редките модели на Ferrari –

...
Снимки на последствията от катастрофа с един от най-редките модели на Ferrari –
Коментари Харесай

Един от най-редките модели на Ferrari бе разбит на тест-драйв

 Снимки на следствията от злополука с един от най-редките модели на Ferrari – F40, бяха оповестени в Instagram. Инцидентът е станал по време на тест-драйв в австралийския щат Кунсленд.

Според информациите, лидерът на автомобила с временни номера на дилъра е превишил съществено скоростта, изгубил е ръководство и е изхвърчал от пътя, като е отнесъл няколко знака и дървета. Ако се съди по фотосите, суперколата не предстои на възобновяване, а виновникът за злополуката ще би трябвало да заплати сериозна сума на застрахователната компания.

Суперколата Ferrari F40 се създава от 1987 до 1992 година, като е последният модел на марката, основан по време на живота на нейния основател Енцо Ферари. Купето е оборудвано с 2,9-литров туин-турбо V8 мотор, разрастващ 478 к.с. и 577 Нм, и 5-степенна механична скоростна кутия.

Автомобилът форсира от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди, а оптималната му скорост надвишава 320 км/ч. За своето време F40 е считан за най-бързия сериен автомобил на планетата. От него са създадени едвам 1300 бройки, като междинната цена на оживелите до наши дни коли при продажба на търг е 1,5 млн. щатски $.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР